Home »  Kronika »  S novým rokem nové výzvy

S novým rokem nové výzvy

Prohlášení KVH Tommy & Yankee z.s. k začátku roku 2015.

Vážení příznivci a návštěvníci našich stránek, je před námi rok plný výzev. Pro klub vojenské historie, který se primárně věnuje dějinám druhé světové války, je pochopitelné, že se valná část našich letošních akcí bude promítat do připomínání si 70. výročí osvobození a ukončení druhé světové války. Nebudeme se však omezovat pouze na akce k tomuto kulatému výročí, neboť cítíme, že si dějinné události zaslouží připomínat bez ohledu na kulatost cifry výročí.

Nechceme nyní vypisovat seznamy akcí na měsíce dopředu. Jednak to není dost dobře možné, neboť akcí bude vždy více, než kolik jich můžeme dát do měsíčního přehledu. Navíc ti, kteří naši činnost znají, již tuší, kdy a kde budeme aktivní (a i ty možná překvapíme). A hlavně pak, nejlépe budeme moci dopředu informovat o akcích pomocí našich webových stránek a sociálních sítí.

Přelom loňského a letošního roku pro nás, krom příprav menších i větších akcí, znamenal také výraznou změnu uvnitř klubu. Dne 3. ledna 2015 ukončilo dobrovolně a na vlastní žádost své členství v klubu sedm dosavadních členů, kteří doposud tvořili převážnou část tzv. britské sekce. Jakkoliv se jedná o odchod výraznějšího počtu lidí z klubu, v žádném případě se nejedná o zánik klubu, ani jeho sekcí, jak by se mohlo zdát a jak by se mohlo vykládat. Toto sdělení má především zamezit podobným spekulacím a mylným výkladům. Nijak se nemění ani závazky klubu vůči svým partnerům, zvláště v rámci projektu PLZEŇ 1945.

Je však třeba počítat s některými omezeními, oproti možnostem, které měl klub doposud, což se týká především prezentace britské armády z let druhé světové války. Hlavní tíhu aktivit ponese nyní tzv. americká sekce klubu, za kterou stojí již výrazný kus práce. Ale i tzv. britská sekce bude, byť v omezenější míře, nadále rozvíjet svou činnost. Nijak se tím nemění ani rozmanitost akcí, kterých se klub účastní. Naopak.

Vzhledem k dlouholetým přátelským vztahům mezi stávajícími a odchozími členy klubu se počítá s další vzájemnou spoluprací. A my přejeme svým kolegům, kteří brzy založí vlastní klub, hodně úspěchů v další činnosti.

Také ještě jednou přejeme všem svým přátelům, partnerům a sympatizantům do nového roku 2015 vše nejlepší a věříme, že nám i nadále zachováte svoji dosavadní přízeň a podporu naší činnosti, která je pro nás důležitá a velmi si jí vážíme. Ať ten rok za to stojí.

KVH Tommy & Yankee z.s. Plzeň

Google+ Google+ Youtube Twitter

Nové fotografie!

04.04.2017

Do Fotogalerie jsme přidali nové fotografie z našeho únorového cvičení.

Nové fotografie!

06.03.2017

Po dlouhé době jsem přidali nové fotky ze vzpomínkové akce, které jsme se zúčastnili v únoru letošního roku. Najdete je v sekci Fotogalerie

Nová fotogalerie!

03.11.2016

Přidali jsme fotogalerii z říjnového pochodového cvičení.

Naše projekty

Plzeň 1945
Back to 1945

Naši partneři